Min viktresa!

torsdag 22 september 2011

LCHF till vardags : riktig mat för familjer med tunna plånböckerEfter att ha läst min vän Johannas blogg om hennes nya kost så har jag också börjat bläddra i kokböcker om LCHF. Teddy och jag åt LCHF för några år sen, han gick ner några kilo och jag gick inte ner nått. Nu känner jag att det inte är för viktminskningen som jag vill äta LCHF utan för just det som Johanna skriver att man blir mätt.

Det är i alla fall värt ett test!

Beskrivning från Adlibris:
95 lättlagade maträtter baserade på vanliga och prisvärda råvaror.
LCHF till vardags är en hjälp för dig som vill kunna äta kolhydratsnålt hela veckan utan att det blir stora hål i plånboken.
I familjen kan man ha olika känslighet för kolhydrater. Ofta är det så att någon familjemedlem av hälsoskäl måste följa en strikt lågkolhydratdiet.

Det kan bero på övervikt, diabetes, epilepsi eller andra orsaker som gör kroppen extra känslig för kolhydrater.
Andra i familjen tål en större mängd kolhydrater.

Denna kokbok erbjuder kombinationsmöjligheter som kan variera en och samma huvudrätt med olika tillbehör. Här hittar du recept som passar såväl den som följer en strikt LCHF-kost till recept för den som föredrar lite mer kolhydrater.
Enkelt, naturligt och nyttigt.
Lågkolhydratkost är mycket enkelt att följa: avstå från de processade kolhydratrika livsmedel som bara funnits under en mycket kort tid i människosläktets historia.

Uteslut eller begränsa strikt socker, bröd, pasta, potatismos och ris.
Ät istället sådant som vi alltid har ätit: Rikligt med kött, ägg, fisk, skaldjur och grönsaker. Rotfrukter, nötter, bär och frukter i lagom mängd. För oss här i Norden har också mejeriprodukter under lång tid varit en viktig källa till såväl fullvärdigt protein som livsnödvändiga fetter och mineraler.

Så nu är det bara att köra på!