Min viktresa!

måndag 25 juli 2011

På begäran: Matmuffins och proteinpulver!



Grundrecept till muffinssmet:

2 dl Vetemjöl med fullkorn

2 dl Grahamsmjöl

2 tsk bakpulver

...1 tsk salt (ev lite mindre beroende på hur salt fyllningen är)

2 dl filmjölk

2 ägg

1 msk olivolja

Fyllning:

15 skivor rökt kalkonbröst skurna i små fyrkanter (kan lika gärna vara skinka eller nåt annat i tunna skivor)

½ purjolök, strimlad och lätt fräst i lite olivolja

100 gr fetaost i små tärningar

12 coctailtomater, halverade

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna väl. Tillsätt den finskurna kalkonen och blanda.

Vispa ihop ägg, olivolja och fil och blanda ner i det torra. Rör ner purjolöken och sist fetaosten lite försiktigt.

Fördela smeten i 12 normalstora muffinsformar.

Peta ner 2 tomathalvor i varje.

Grädda i 200 grader ca 25 minuter.






Detta är det proteinpulver jag använder, jag har den med chokladsmak. Funkar bra men smakar väldigt sött och mycket choklad så jag tycker inte det passar till så mycket. Smotthies funkar si så där.
Klicka HÄR för mer info om pulvret!

//Åsa