Min viktresa!

tisdag 26 juli 2011

Funderingar om livet efter en Gastric ByPass!


I torsdags var jag och fikade med en god vän, Bella, hon jobbar inom hemtjänsten och hon väckte några funderingar som vi diskuterade.

Nu är det ju så väldigt många som genomgår en magsäcksoperation, ibland känns det som "löpande band".
När vi blir gamla och eventuellt senila hur går det med vår mat då?
Alla har ju inte någon partner eller anhöriga som kan ställa upp och se till att vi får mat med 2,5 timmes mellanrum och blir vi väldigt senila så fixar vi ju inte det heller. Bella berättade att många senila antingen inte äter alls eller så gör de inget annat och det klarar ju inte våra magar av.
Bor vi på ålderdomshem så kanske det krävs extra personal för att hålla ordning på oss och våra mattider, hur kommer äldreboenden ordna det. Visst det är ju inte alla på ett äldreboende som kommer vara magsäcksopererade om tex 40 år men det kommer finnas några stycken och vi har rätt till bra vård som passar vår "livsstil".

När Bella tog upp detta ur hemtjänstens perspektiv fick jag en helt annan bild av det hela. Jag har bara varit så otroligt glad och nöjd att jag gjort en magsäcksoperation och inte tänkt längre än ett år i taget.

Har DU funderat på detta och i så fall hur ser du på detta?

Kram
//Åsa

2 kommentarer:

 1. Hej Åsa..
  Jag har funderat på detta. Jag har själv jobbat inom vården i många år. och äldre omsorgen. Det kommer bli ett problem för oss helt klart. Och med tanke på antalet opade så är vi många många snart..7000 per år.. De blir några det.. Det finns ingen tid nu att få special hjälp.. o vi har ju ett antal år kvar hoppas jag till detta stadie.. Får hålla sig väl med sina nära så man har hjälp.
  Men bra att du lyfter frågan. Nu tänker vården bara bort med fettman sen flyttar man en del problem till andra avdelningar..Men det tar de en annan dag eller så..

  Kram o ha en toppen dag..//Mia

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig.
  Det tål att fundera på, har gjort så ,
  att jag har tänkt som du ett år i taget.

  Håller med Mia, det gäller att hålla sig väl med sina anhöriga, så man får bra vård.

  Kram // Nettan

  SvaraRadera