Min viktresa!

onsdag 22 juni 2011

Den femte årstiden av Mons Kallentoft

Eftersom jag läst de övriga fyra böckerna om Malin Fors så vill jag läsa även denna, även om Mons Kallentofts böcker är lite tröttsamma. Parallellt med polisens arbete är även den mördades historia och det tycker jag är väldigt tröttsamt! Ska ändå ta mig genom denna för berättelserna brukar ju vara bra o så handlar det ju om nästgårds.

Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga. Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för flera år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om?
Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.

Den femte årstiden är den femte delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen.

Kolla Adlibris för mer info!