Min viktresa!

söndag 4 mars 2012

Sannaplättar



SANNAPLÄTTAR
ca 15 st.
1 dl ekologiska havregryn
2 1/2 dl vatten
2 stora ägg
1/2 dl nymalda linfrön
1 dl sojamjöl
1 dl vatten
1–2 tsk mald kardemumma
1/2 dl hackad mandel
1–2 tsk bakpulver
1–2 bananer, skurna i små bitar
smör till stekning

Blanda havregryn och vatten och koka ett par minuter till gröt (grynen
ska helst ha varit blötlagda över natten eller ta färdig gröt från
kylskåpet).
Vispa äggen och rör ner i gröten, som inte ska vara kokhet.
Blanda i övriga ingredienser och sist banan.
Smeten blir lite seg av linfröna som sväller.

Lägg smör i en gjutjärnsstekpanna, klicka ut smeten i pannan och grädda på medelhög värme. Det tar lite längre tid än vanligt på varje sida eftersom de ska vara lite tjockare än vanliga plättar, mer som små jästpannkakor. De blir garanterat fluffiga och lättätna!

Servera dem med vispgrädde och bär och det blir en festmåltid!
Perfekt även som kallt tilltugg i matsäcken.

Jag brukar ta lite mer kardemumma och lite mer banan och så har jag inte vispgrädde till utan äter som ett mellanmål. Lätt att ta med på resan och GOTT!