Idag har jag gjort falsk fläskfilé för första gången, smidigt och så hoppas jag att det är gott. Ska testa på en macka om några minuter!
Så här gör du:
Ca 1 kg blandfärs
som jag kryddade med timjan, curry och viltkrydda
Sås:
1 dl turkisk yoghurt, går bra med creme fraiche också
En skvätt grädde
3 dl mellanmjölk
steksky
soya
curry, salt och lite grillkrydda
Blanda färs och kryddor.
Forma färsen till en rulle i fläskfiléstorlek.
Lägg i rullen i plastfolie och frys in i minst 2 timmar. Jag hade ganska exakt 2 timmar men det kunde varit inne någon timme till.
Ta fram rullen ur frysen och skär i 1-2 cm tjocka skivor.
Stek i stekpanna och lägg över i ugnssäker form.
Koka ihop en sås av yoghurten, grädden, mjölken, stekskyn och soyan i stekpannan efter färsbiffarna.
Smaka av med kryddor.
Häll såsen över köttet och gratinera i 225 grader i ca 15 minuter.
Nu ska jag ta ut formen ur ugnen!
Smaklig måltid!
Kram
//Åsa
Låter gott och som något som t.o.m min matknepiga yngsta dotter skulle kunna tycka om. Kopierar och sparar :)
SvaraRadera