Min viktresa!

onsdag 18 augusti 2010

Gruppinformation!

Ja nu har jag varit på gruppinformationen i Norrköping och inte gav de några speciellt bra besked... Det var i stort sett ingen ny information som berättades. Skönt att höra att dödligheten efter en GBP bara är 0,01%.

Så här var det:Vi var ca 60 st patienter som alla hade med sig var sin anhörig. Mycket folk var det... Mötet tog ca 75 minuter.

Först pratade överläkaren lite om teamet som jobbar med GBP sen visade han bilder på hur själva magsäcken görs om.Han berättade om turordningen för att komma till operation
1. Gruppinformation (som jag var på idag)
En hälsodeklaration delades ut och ska vara tillbaka skickad senast 31/8.

2. Utredningsdag där man antingen stryks, går vidare för fler utredningar eller så blir man helt klar för en operation (väljer man att stå kvar i Norrköping kommer denna dag att bli inom 1 år, åbropar man vårdgarantin/vårdval skickas ens remiss omgående till andra sjukhus och man blir då kallad dit för fortsatt utredning)

3. Provtagning inför operation
4. Flyt 2-4 veckor
5. Inskrivningssamtal med vårdgivare, 1 vecka innan operation.

Hemgång 2-6 dagar efter operation och sjukskrivning 4 veckor.
Nästan 100% krav på att man ska vara rökfri.

Jag har fyllt i min hälsodeklaration och skickat iväg den, på måndag öppnar vårdlotsen igen efter semestern och då ska jag maila och kräva att de skickar min remiss vidare så jag blir opererad så snart jag bara kan..

Kram
//Åsa

Känner mig lite besviken över informationen, nästan allt jag fick veta idag visste jag redan från bekanta samt viktopsidan men men.....

1 kommentar:

  1. Du var med andra ord "för" förberedd:-/. Det kanske finns folk som inte har någon direkt aning om vad de ger sig in på när de är där... Känns rätt skumt dock och nästan lite "orättvist" för oss som läser på som tusan!

    Tråkigt att det var så negativt men de som har blivit förflyttade har ju ändå opererats rätt så snabbt och nu är du ju "på gång" i alla fall:-)

    *kramar*

    SvaraRadera