Min viktresa!

tisdag 16 oktober 2012

Nu är jag orolig för mitt förstånd!

Ni som känner mig vet ju hur ofta jag ser på film eller hyr DVD 
(MAX 1 gång på 10 år)..

Nu har det hänt!

Den här filmen har jag lånat av Linköpings stadsbibliotek och den tänker jag se i helgen, är det någon av er som sett den eller har hört något om den?
Lite ur handlingen:
"I år är det femtio år sedan döden knackade på dörren i huset på Fifth Helena Drive i Los Angeles och hämtade den mest mytomspunna av filmstjärnor, trots att hon bara var 36 år gammal. Minnesåret har redan föregåtts av flera stora bokutgivningar, från slösande rika fotoböcker till volymer med hennes egna ord. I tio år har Joyce Carol Oates haft tolkningsföreträde med sin tegelsten ”Blonde”, en fiktionalisering så effektiv i sin sårighet att den framstod som absolut sann.
Även om behovet att revidera den offerbild Oates målade upp har varit stark på senare tid, lägger sig Simon Curtis film nära föreställningen om hur Marilyn Monroe led av att vara offer för sin egen myt. Filmen bygger på en biografi av Colin Clark, en man som på femtiotalet jobbade i filmbranschen och tillbringade några dagar nära den amerikans­ka stjärnan under inspelningen av ”Prinsen och balettflickan ” (1957). Det är en rar och lite tjusig historia full av både ömsinta och märkliga rolltolkningar.
Bland annat gör Kenneth Branagh ett lustfyllt men knappast okänsligt porträtt av sin idol sir Laurence Olivier under den period när den legendariske aktören ville bli stjärna lika mycket som Marilyn Monroe, på toppen av sin karriär, ville bli erkänd som en ”riktig” aktris"

Nu har jag diskat lite, satt på kaffe och ska ta en snabbdusch innan det blir kaffe och lite Skype med gubben när han slutat jobba!

Ha det gott och var NJUT av LIVET!
Kram
//Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar