Min viktresa!

söndag 3 oktober 2010

Tillbaka?
Kanske, kanske kan jag återfå lusten att blogga nu.. Har tänkt på det fler gånger sen vi kom hem från Sunny Beach men så blev jag magsjuk precis efter och har bara jobbat 4 dagar men nu är jag nog tillbaka och är fit-for-fight igen.
Resan var helt underbar, bilderna får tala för sig själva... Sol, värme, god mat och dryck, 2 nya tatueringar, skulle lätt kunnat stanna 1 vecka till.

Några dagar efter hemkomsten blev jag som sagt magsjuk och det var inte roligt. Hann innan dess i allafall åka på Bokmässan i Göteborg och det är alltid kul.

Jag har fått 2 omgångar akupunktur och känner mig mycket bättre i axlarna men nacken är stel fortfarande.

När vi kom hem från Arlanda, kl 05:10, så var jag ju tvungen att kolla genom posthögen som min söta mamma varit snäll och tagit in åt oss och vad tror ni fanns där?
Jo en kallelse till bedömningsmöte ang en Gastric ByPass operation så den 20/10 (om bara 17 dagar) ska jag till Lund och bli godkänd eller inte.... Så himla gott, blir jag godkänd så är jag troligtvis opererad innan jul.
På onsdag tänkte jag fixa alla blodprov de ville ha. 20 st prov som ska ha lika många rör....

Igår var vi på 10-års kalas i Motala och blev kvar på middag, var hemma 22:10 och direkt bytte Teddy och jag om och gick vår runda, var klar 22:55, det hade vi nog aldrig gjort för 1 år sen.
Har även börjat förbereda kroppen inför en operation, äter kost som sänker blodtrycket, motionerar mer nu, har börjat med pilates och yoga (sen tidigare även meditation), har köpt gummiband.. Det NI!!!!!

Nån som har erfarenhet av pilates och yoga? Eller några bra övningar med gummibandet?


Nu kanske Teddy och jag ska åka och spela bingo, vi har pratat lite löst om det så vi får väl se.

Imorgon ska jag vara ledare för både data och släktforskningscirklar. Data 10- 12 och släktforskning 18:30 - 21 så det blir en låååång måndag.... men bra med extra pengar.

Kram!
//Åsa

1 kommentar:

 1. Hej Åsa!

  Gummiband är jättebra att träna med. Egentligen är nog enklast om du letar upp en träningsbok där det finns övningar visade på bild, lite svårt att förklara så här i ett kommentarsfält.

  Men jag gör ett försök: Sätt gummibandet under ena foten och fatta med händerna i varsitt handtag. Så kan du träna biceps (armens framsida) geonom att böja respektive sträcka armarna.
  Du tränar axlarna genom att dra gummibandet vid sidorna upp mot huvudet med sträckta armar.

  En bra konditionsövning du kan träna tillsammans med din sambo: du sätter bandet runt dig, låt det vara på höften, din sambo går bakom och håller i handtagen. Nu ska du springa/jogga framåt och han ger dig motstånd. Bra övning för konditionen och även för benen.

  Bra övning för rygg och axlar: sätt gummibandet runt en pelare i axelhöjd, håll i handtagen och "boxa bakåt"- sträva efter att händerna når armhålan.

  Med dessa få övningar tränar du hela kroppen! Låt hela programmet ta ca 20 minuter.

  Lycka till!

  Catarina

  SvaraRadera